Kunst

Ook in 2017 heeft Helga Knoll – van der Schoor zich als coördinator van Kunsthuis18 vol enthousiasme ingezet om de jaarlijkse kunstexpositie in de tentoonstelling samen te stellen. Wij hopen, dat we u hebben kunnen verrassen met de spannende combinaties van kunst en bloemwerk binnen het thema ‘Erfgoed’ en hebt genoten van alles, wat zij én de betrokken beeldend kunstenaars u hebben willen meegeven met deze expositie!
Kunsthuis18 maakt deel uit van Stichting Beeldende Kunst Westland en biedt een veelzijdig podium voor hedendaagse beeldende kunst in Westland en is te vinden op Zuideinde 6 in Naaldwijk.  Meer informatie: www.kunsthuis18.nl. Hieronder is informatie over de kunstenaars te vinden die aan deze editie hebben meegewerkt!

 

Sponsoring kunstexpositie

Het Westlandse uitzendbureau Greenport People BV steunde ook in 2017 de kunstexpositie op de Nationale Zomerbloemententoonstelling e. Directeur Gert van der Sar is van mening dat nergens  kunst én tuinbouw op een mooiere manier samenkomen dan in de Oude Kerk!

 

Kantkloskring ‘Westkanters uit Westland was verantwoordelijk voor de uitvoering van het kantkloswerkstuk ‘Erfgoed’.

Het klossen van kant is een techniek die al eeuwen bestaat. Nog steeds zijn er kantklossters in Nederland en dus ook in het Westland die hele mooie, traditionele witte gekantkloste kleden maken. Bij Nederlands erfgoed kunt u daarom terecht denken aan:  Tulpen, Mondriaan én kantklossen. De techniek van kantklossen is nog steeds niet veranderd, maar vindt tegenwoordig ook in een vrije en modernere uitvoering plaats.

Het is mogelijk met kleuren, met een draad DMC zijde, breiwol of metaaldraad te werken en plat tot 3D te klossen. In Creatief Centrum ’t ATELIER in Naaldwijk kunt u leren kantklossen. Meer informatie:  via Kitty Zuidgeest: kittyzuidgeest@hotmail.com.

DSC09801-2
Ineke van der Knaap

Ineke van der Knaap-Morsch ging als Alkmaarse door haar huwelijk met een Westlandse tuinder in het Westland te wonen. Zo kwam zij in aanraking met het leven en de mooie plekjes in het Westland! Na een aantal jaren van kinderen opvoeden en werken, ging zij tekenen en schilderen.  Haar opleiding genoot zij aan verschillende vrije academies, waaronder de VAK Delft. Zij volgde verder  4 jaar portret- en modellessen bij de Chinese kunstschilder Qiangli Liang en 10 jaar bij het Koorenhuis in Den Haag. Ineke’s onderwerpen zijn Westlandse taferelen en de werkende mens

Helene Tabben is begonnen als activiteitenbegeleider bij mensen met een verstandelijke beperking. Na haar docentenopleiding H & R is zij sinds 1999 docent Beeldende Kunst aan het Floracollege in Naaldwijk. In 2008 heeft Helene voor een periode van twee jaar een uitstap naar Frankrijk gemaakt, waar zij veel op oude deuren heeft geschilderd; sindsdien haar passie. In 2010  heeft zij haar werk als docent weer opgepakt. Helene geeft ook workshops schilderen en tekenen zowel thuis, bij de kunstgarage als bij de VU in ’s-Gravenzande. Sinds 2014 verzorgt zij samen met Lex Thoen schildervakanties in de Morvan; vanaf 2017 zelfs twee keer per jaar. Steeds opnieuw probeert Helene zichzelf weer een beetje uit te vinden. Zij staat open staan voor nieuwe dingen en het aanpakken van uitdagingen. Meer informatie: http://www.art-mml.eu/helenetabben2011.html / https://www.facebook.com/helenetabben

 

Hélene Tabben
Werk Femke van Heijningen

Femke van Heijningen uit Kwintsheul is afgestudeerd aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Ze heeft daar de opleiding ‘Grafisch vormgeven/beeldende kunst’ gevolgd.

Femke laat zich graag inspireren door kunstenaars als de Zwitserse kunstenares Pipilotti Rist (videokunst), de Deense beeldhouder en installatiekunstenaaar Olafur Eliasson en alle sterren en planeten. De media waarmee Femke zich uit, zijn: videografie, fotografie en schilderen. Meer informatie: 06 – 81090135