Overige activiteiten

Activiteiten in de tent

In de tent aan het einde van de tentoonstelling kon u onder het genot van een kopje koffie bij Trefzeker Partyverzorging & Verhuurservice B.V. nog even van de tentoonstelling nagenieten. Het Westlands Museum toonde hier historische films over de tuinbouw en de streek.

Verder was er een pop-up store in de tent, waar u (zomer)bloemen en cyclamen uit de Cyclamen SuperSerie Veranda Selections van Schoneveld Breeding uit Twello kon kopen. De organisatie hiervan was in handen van studenten van het MBO Westland. De opbrengst van de verkoop is bestemd voor de 33e editie in 2018.

 

Rondom de tentoonstelling

Aan het bezoek van de tentoonstelling is uitstekend een bezoek aan het Westlands Museum te koppelen. Op vier kilometer afstand bevindt zich het Westlands Museum, waar u van alles kunt leren over de historie van de streek en de tuinbouw. Heel bijzonder is de historische tuin, waar u kunt zien hoe in de teelt in vroeger eeuwen plaats vond, met vele – nu vergeten – groenten, maar ook met fruit en bloemen. Het museum is te vinden aan de Middel Broekweg 154 in Honselersdijk. Met buslijn 30 stapt u vóór de deur van het museum uit. Meer informatie: www.westlandsmuseum.nl.
En wist u dat Naaldwijk een mooi historische centrum heeft? De Historische Vereniging Naaldwijk – Honselersdijk heeft een wandelroute gemaakt waarmee u langs de mooiste monumenten komt, met een goede uitleg erbij. De wandeling duurt ongeveer een uurtje.

Bloemschikwedstrijd Monumentaal Westland i.s.m. tentoonstelling

De rechter koorkamer was tijdelijk ingericht als de kamer van Sinterklaas. De Goedheiligman was op vakantie. Maar het schoeisel van de leerlingen van ’t Startblok Honselersdijk en de Openbare Daltonschool Naaldwijk was goed gevuld.

Reden hiervan was de bloemschikwedstrijd van Monumentaal Westland i.s.m. de Nationale Zomerbloemententoonstelling. Deze wedstrijd is in 2017 voor het eerst georganiseerd. De bloemen van deze wedstrijd zijn gesponsord!